حقوق و قضا

گلایه از افزایش قیمت بوپره نورفین و کاهش ۲۵ درصدی شربت تریاک

گلایه از افزایش قیمت بوپره نورفین و کاهش ۲۵ درصدی شربت تریاک

به گزارش حقوق و قضا، رئیس انجمن صنفی درمانگران اعتیاد از کاهش ۲۵ درصدی تعرفه درمان با شربت تنتور تریاک در درمان اعتیاد امسال نسبت به سال ۱۴۰۲، گلایه نمود و اظهار داشت: درحالیکه «بوپره نورفین» نسبت به سایر داروهای درمان اعتیاد کم خطرتر است؛ در اقدامی عجیب در حوزه درمان اعتیاد، تعرفه این دارو افزایش پیدا کرده و در عوض تعرفه «شربت تریاک» که باید در موارد خاص مورداستفاده قرار گیرد، کاسته شده که این اقدام سبب شده معتادان بسمت مصرف شربت تریاک حرکت کنند.


علی غلامی در گفت و گو با ایسنا، در این باره اظهار داشت: در تیرماه سال ۱۴۰۳ و بعد از گذشت سه ماه از سال، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعرفه درمان اعتیاد را پس از چندین بار مکاتبه ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد، این در حالیست که حسب قانون، تعرفه های هر سال باید پیش از شروع سال ابلاغ شود. نکته عجیب اینجاست که تعرفه درمان با شربت تنتور تریاک را نسبت به سال قبل ۲۵ درصد کاهش داده اند.
وی افزود: بدنبال این موضوع، کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اکثریت آراء و با صدور مصوبه ای اعلام نمود که کاهش ۲۵ درصدی تعرفه درمان اعتیاد با تنتور تریاک منجر به از دست رفتن کاهش لطمه خواهد شد، برای اینکه با کاهش ۲۵ درصد تعرفه درمان اعتیاد با شربت تریاک و افزایش ۳۵ درصدی تعرفه با قرص بی خطری مثل بوپره نورفین و اعلام قیمت واحد برای هر دو درمان، بیماران به سوی مصرف شربت تریاک روی خواهند آورد به همین دلیل زحمتی که سال ها در عرصه کاهش لطمه انجام شده و حدود یک میلیون و ۵۰۰ بیمار در مصرف مواد کم خطر تثبیت شده اند، از بین خواهد رفت.
رییس انجمن صنفی درمانگران اعتیاد با اشاره به این که معاونت درمان وزارت بهداشت یک عضو از کمیته درمان است و فقط یک حق رای دارد، اظهار داشت: طبق قانون و آرای دیوان عدالت اداری باید تابع دستورات ستاد مبارزه با مواد مخدر باشد.
وی ادامه داد: حسب قانون، ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد بالادستی این حوزه است، از همین رو ستاد در شهریورماه با استناد به مصوبه هیأت وزیران و حسب مصوبه کمیته درمان به شورای عالی بیمه فرمان داد تعرفه درمان با تنتور تریاک را ۳۵ درصد افزایش دهد اما با وجود این، وزارت بهداشت طی مرقومه ای به تمام دانشگاه ها، تعرفه درمان اعتیاد را ۲۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش داده است.
رییس انجمن صنفی درمانگران اعتیاد با اعلان اینکه عدم تمکین وزارت بهداشت از مصوبات ستاد مبارزه با مواد مخدر منجر به ضررهای بسیاری به درمانگران اعتیاد و مراکز می شود، اشاره کرد: درحالیکه بوپره نورفین نسبت به سایر داروهای درمان اعتیاد کم خطرتر است؛ در اقدامی عجیب در عرصه درمان اعتیاد، تعرفه این دارو بالا رفته و تعرفه شربت تریاک که باید در موارد خاص مورداستفاده قرار گیرد کاهش یافته؛ اقدامی که باعث شده معتادان به سوی مصرف شربت تریاک حرکت کنند.
رئیس انجمن صنفی درمانگران اعتیاد با اشاره به موارد مصرف داروی بوپره نورفین و شربت تریاک اضافه کرد: داروی بوپره نورفین، تازه ترین داروی نگهدارنده برای درمان اعتیاد است که جدا از مشکلات جسمی، عادات اعتیادی فرد را کنترل می کند و فرد چون دفعات مصرف روزانه یا حتی یک روز در بین دارد و از جانب دیگر حالت سرخوشی ندارد، پس از مدتی از مصرف دارو، قادر می باشد عادات اعتیادی را کنار گذاشته و به مرور با کسب مهارت های زندگی به سوی ترک کامل حرکت نماید.

غلامی افزود: این در حالیست که شربت تریاک نیمه عمر چهار تا شیش ساعت دارد و بیمار روزی سه تا چهار بار باید این دارو را مصرف کند تا مثل فرد عادی باشد. از سویی دیگر، سرخوشی ناشی از مصرف این دارو، وابستگی به این دارو و در ادامه به سایر مخدرها را بیشتر می کند، مگر این که فرد در کنار این دارو، برنامه کاهش مصرف از یک طرف و روان درمانی و گروه درمانی را از طرف دیگر داشته باشد که این مساله نیز نیازمند ویزیت های متوالی و مشاوره های هدف دار است؛ از همین رو در خیلی از کشورها بوپره نورفین تنها درمان نگهدارنده برای کاهش لطمه اعتیاد است و داروهای دیگر به ویژه تنتور وجود ندارد.

وی افزود: با عنایت به مسائل پیشگفت، اگر دو درمان مثل بوپره نورفین و شربت تنتور تریاک باتوجه به حالت سرخوشی که شربت ایجاد می کند، به یک قیمت عرضه شوند، نه فقط موجب ورود تعداد بی شمار بیمار برای مصرف شربت تریاک می شود، بلکه بیمارانی که از قبل روی درمان نگهدارنده بوپره نورفین بودند وسوسه می شوند که به سوی مصرف شربت تریاک بروند. به همین دلیل شایسته بود طبق مصوبه کمیته درمان، تعرفه بوپره نورفین کاهش و تعرفه تنتور اپیوم افزایش یابد، اما اتفاقی که در تعرفه امسال رخ داد عکس این مساله بود.



1403/10/17
12:05:27
5.0 / ۵
26
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد