حقوق و قضا
مدیركل دفتر تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر تشریح كرد

تصورات غلط در رابطه با مصرف گل

تصورات غلط در رابطه با مصرف گل

حقوق و قضا: به گزارش حقوق و قضا، مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن اشاره به این که برپایه گزارشات جهانی، ۲۹۶ میلیون نفر در جهان مواد مخدر مصرف می کنند که از این تعداد ۲۱۹ میلیون نفر کانابیس مصرف می کنند، می گوید: نام «گل» سبب شده افراد تصور کنند مصرف این ماده سبک است، اعتیادآور نیست و عوارضی هم ندارد و این درحالیست که مصرف این ماده بشدت اعتیادآور بوده و افراد بعد از مصرف آن گرفتار اختلالات مصرف مواد مخدر می شوند.


تهمینه باهری در گفتگو با ایسنا، با اشاره به این که گزارش های جهانی نشان دهنده افزایش مصرف کانابیس در دنیاست، اظهار نمود: به صورت کلی تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر ظرف یک دهه گذشته در مقایسه با دهه گذشته حاکی از افزایش ۲۳ درصدی مصرف مواد مخدر در جهان است، این درحالیست که مصرف کانابیس در صدر مصرف مواد مخدر در جهان قرار دارد.
وی ادامه داد: برپایه گزارشات جهانی، ۲۹۶ میلیون نفر در جهان مواد مخدر مصرف می کنند که از این تعداد ۲۱۹ میلیون نفر مصرف کننده کانابیس هستند و بعد از آن اوپیوئیدها در رتبه دوم قرار دارد، البته در بعضی کشورها رتبه کانابیس دوم و رتبه اوپیوئیدها اول است.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به دلیل بالا بودن آمار مصرف کنندگان گل در دنیا، بیان نمود: گل از گونه ای از گیاه شاهدانه به دست می آید که دستکاری ژنتیکی شده و این امر سبب شده تا ماده موثره آن بسیار بالا باشد. از آنجاییکه گفته می شود گل از ماده گیاهی به دست می آید، مردم تصور می کنند مصرف آن بی خطر یا عوارض مصرف آن نسبت به سایر مواد کمتر است یا اعتیادآور نیست و از آن بعنوان ماده ای سبک یاد می کنند، بنابراین مصرف کانابیس همچون گل میان جوانان بیشتر است؛ درحالیکه آن چه در ایران و بیشتر کشورها تحت عنوان «گل» مورد مصرف قرار می گیرد اعتیادآور است.
باهری تصریح کرد: نام «گل» سبب شده افراد تصور کنند مصرف این ماده سبک است، اعتیادآور نیست و عوارضی هم ندارد این درحالیست که مصرف گل بشدت اعتیادآور بوده و افراد بعد از مصرف آن گرفتار اختلالات مصرف مواد مخدر می شوند، بگونه ای که مصرف کنندگان این ماده بعد از مدتی مصرف، به سمت موادی سنگین تری روی می آورند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا افراد بعد از یک بار مصرف گل هم به آن معتاد می شوند، این گونه توضیح داد: معمولاً افرادی که یک بار مصرف ماده گل را تجربه می کنند، بعد از یک بار مصرف به علل مختلف به سمت مصرف باردیگر آن روی می آورند و همین مساله باعث می شود آنها گرفتار اختلالات مصرف مواد مخدر شوند.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با تکیه بر این که مصرف گل اعتیادآور است، درمورد درمان مصرف کنندگان این ماده اظهار داشت: درمان هایی که در دنیا برای معتادان مواد مخدر وجود دارد به صورت کلی درمورد درمان مصرف کنندگان اوپیوئیدهاست و این درحالیست که هنوز در دنیا پروتکل درمانی استاندارد مشخصی برای مصرف کنندگان این ماده وجود ندارد و اغلب روش های روانشناسی برای آنها استفاده می شود.




منبع:

1402/10/30
13:11:06
5.0 / ۵
408
تگها: آموزش
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد