حقوق و قضا
دبیر ستاد حقوق بشر:

زنان ایرانی در طول چهار دهه گذشته به عنصر پیشران جامعه تبدیل شدند

زنان ایرانی در طول چهار دهه گذشته به عنصر پیشران جامعه تبدیل شدند

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: زنان ایرانی در طول چهار دهه گذشته توانستند با ارائه روایت نوینی از بروز و ظهور عملی دو هویت شخصی و شخصیتی زنان و هم افزایی این دو، چشم انداز جدیدی از نقش آفرینی مؤثر و مؤمنانه را به جامعه جهانی ارائه نمایند و زنان و دختران را به عنصر پیشران جامعه تبدیل کردند.



به گزارش حقوق و قضا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، علی باقری کنی، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و معاون بین الملل قوه قضائیه ظهر امروز (پنج شنبه) در "کنفرانس بین المللی علم سیاست، مطالعات زنان و آینده" ضمن اشاره به وجوه شخصیتی زن، عنوان کرد: تا زمانی که به تعریف مشترک درباره خصوصیت ها و وجوه هویت شخصی و هویت شخصیتی زن دست پیدا نکنیم و یا دست کم به وجوه اختلافی یکدیگر درباره "تعریف زن" اشراف پیدا نکنیم، اختلاف درباره ابعاد "حقوق زن" آخر نمی پذیرد.

وی با اشاره به اینکه در تعریف پدیده زن نباید هویت شخصی و هویت شخصیتی زن فدای یکدیگر شوند، خاطرنشان کرد: هر یک از این دو هویت باید بر مبنای مبانی دینی و هم بر اساس اقتضائات زمانی و مکانی و تنوع فرهنگی و همینطور در نظرگرفتن ظرفیت های افراد زنان تعریف شوند.

معاون امور بین الملل رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: ایجاد تضاد میان دو هویت شخصی و شخصیتی زنان از مهم ترین صدمه های واکاوی کارشناسانه و منصفانه مبحث حقوق بانوان است. باید به زنان و دختران اجازه داد تا حق داشته باشند که در بروز و نمود متعادل دو هویت شخصی و شخصیتی خود تصمیم گیری نمایند.

بنا به قول باقری کنی، شخصیت مادری از مهم ترین و اساسی ترین ابعاد هویت شخصیتی زنان است که هیچ جایگزینی نه از نظر طبیعی و نه از لحاظ عاطفی و معنوی ندارد.

وی در ادامه اظهار داشت: جامعه ای که نقش مادری را حذف کرده و به زن صرفاً بعنوان ماشین تولیدمثل نگاه می کند، عقیم است، چونکه خویش را از بازتولید عشق و محبت و صفا و مهربانی توسط شخصیت متعالی و بدون جایگزین مادر محروم کرده است.

دبیر ستاد حقوق بشر خاطرنشان کرد: از آنجائیکه زنان حق وجودی بر آحاد بشر دارند، همه ارکان جامعه مسؤولیت دارند تا برای صیانت از هویت شخصی و شخصیتی زنان و احیای حقوق آنان تلاش کنند.

وی تصریح کرد: با تمرکز صرف بر روی "حق" بدون توجه به "مسؤولیت" باعث می شود تا در جامعه هر طرف برای استیفای حقوق خود ظرفیت های مختلف را به استخدام خود در بیاورد و در این چارچوب قدرت و نفوذ است که نقش تعیین کننده در برتری و تقدم در استفاده از این ظرفیتها و در نتیجه تقدم در احقاق حقوق خواهد داشت. بنابراین، به جای تمرکز بر روی" استیفای حقوق" باید بر روی "ادای مسؤولیتها" متمرکز شد تا به جای تحمیل یک "زندگی ماشینی" بر فرد و جامعه، در جستجوی دستیابی به "زندگی گوارا" بود.

باقری کنی بیان نمود: در زندگی گوارا هم هر دو هویت شخصی و شخصیتی زن عینیت می یابد و هم آرامش و سکینه و امید و نشاط بر فضای جامعه حاکم خواهد شد، ولی در زندگی ماشینی که محصول و دستاورد فرهنگ لیبرالیسم و دوری از خدا است علیرغم این که امکانات مادی در حد مطلوبی در دسترس جامعه قرار می گیرد، اما سراب "زندگی مدرن" نتوانسته است آرامش و سکینه را بر جامعه حکمفرما کرده و آحاد جامعه را امیدوار و با نشاط سازد.

وی بزرگترین آفت در زمینه حقوق بانوان را حاکمیت سیاست زدگی بر مبحث زنان و استفاده ابزاری بازیگران سیاسی بخصوص در بزنگاه های ربایش قدرت همچون هنگام انتخابات دانست و اظهار داشت: اگر بخواهیم زندگی گوارا را برای زنان به ارمغان بیاوریم باید ابزار سیاست در خدمت صیانت از هویت های شخصی و شخصیتی زنان بود و بسترساز ارتقای نقش و جایگاه زن در ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی باشد.

دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: نباید اجازه داد که بیگانگان بر مبنای اهداف و منافع نامشروع سیاسی خود درباره هویت و شخصیت و حقوق زن و دختر ایرانی تصمیم بگیرند.

وی همینطور اظهار داشت: در عرصه حاکمیت، صیانت از حقوق مردم بدون توجه به حقوق بانوان و دختران، امکان پذیر نیست. باقری کنی افزود: زن و دختر ایرانی در طول چهار دهه گذشته توانستند با عرضه روایت نوینی از بروز و ظهور عملی دو هویت شخصی و شخصیتی زنان و هم افزایی این دو، چشم انداز جدیدی از نقش آفرینی مؤثر و مؤمنانه زنان و دختران را به جامعه جهانی ارائه نمایند و زنان و دختران را به عنصر پیشران جامعه تبدیل کردند.

معاون امور بین الملل رئیس قوه قضائیه در خاتمه اظهار داشت: نباید اجازه داد دستاوردهای تجلی شخصیت اجتماعی زنان که در پرتو انقلاب اسلامی متبلور شد در هیاهوهای سیاسی بیگانگان و یا برخی ناآگاهان داخلی گم شود.




1399/11/17
13:44:38
0.0 / ۵
1335
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد