حقوق و قضا

گسترش بازار سیاه سیگارهای الکترونیکی در آلمان

گسترش بازار سیاه سیگارهای الکترونیکی در آلمان

به گزارش حقوق و قضا، استفاده از سیگارهای الکترونیکی در آلمان رو به افزایش است و آلمانی ها حالا پول بیشتری برای خرید این محصولات می پردازند و این در حالیست که متخصصان اخطار داده اند این وسیله می تواند تهدیدکننده سلامت باشد.


به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، بر مبنای آمارهای «انجمن اتحاد برای لذت بدون دخانیات در آلمان» (BfTG)، هم اکنون حدود سه میلیون نفر در این کشور از سیگارهای الکترونیکی که در اصطلاح به آنها ویپ هم گفته می شود، استفاده می نمایند و این میزان در حدود نیم میلیون نفر بیشتر از سال ۲۰۲۳ است.
همینطور فروشندگان محصولات دخانی در این کشور در سال ۲۰۲۳ میلادی حدود یک میلیارد یورو سیگار الکترونیکی به فروش رساندند که این میزان حدود ۲۵ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ است.
بازار سیاه سیگارهای الکترونیکی هم در آلمان درحال گسترش است. افزایش مالیات بر مایعات این سیگارها، منجر شده که خیلی از شرکت ها نگران رشد بازار سیاه این محصولات باشند. طبق تخمین ها، مردم در آلمان سالانه حدود ۳۰۰ میلیون یورو برای سیگارهای الکترونیکی غیرقانونی و مایعات آن در بازار سیاه خرج می کنند.
«داستین دالمن»، مدیر انجمن BfTG علت افزایش خرید و فروش سیگارهای الکترونیکی در آلمان را در ارتباط با افزایش مراکز فروش این محصولات مانند پمپ بنزین ها، کیوسک ها و سوپرمارکت ها، علاوه بر مراکز مخصوص فروش محصولات دخانی می داند.
به قول دالمن، کیفیت این محصولات بسیار نامطمئن است و بازار سیاه سبب شده میزان درآمد فروشندگان و تولیدکنندگان قانونی این محصولات کاهش پیدا کند.
او همینطور به این مورد اشاره نمود که با وجود تلاشهای دولت آلمان، بازار سیاه این محصولات به خوبی کنترل نشده و سیاستمداران در مقابله موثر با این مساله اهمال کرده اند.
مایعات موجود در سیگارهای الکترونیکی علاوه بر درصدی از نیکوتین، مواد شیمیایی و طعم های مختلفی را در خود دارند. دمای سیگارهای الکترونیکی باید به حدی بالا باشد که بتواند این مایعات را به بخار تبدیل کند. گرچه در مقایسه با سیگارهای سنتی، مواد مضر کمتری از این سیگارها آزاد می شود اما این محصولات هم خطراتی برای سلامتی دارند، به صورتی که پزشکان همواره سفارش به ترک کامل آنها می کنند.
به گزارش دویچه وله، کارشناسان می گویند سیگارهای الکترونیکی یک بار مصرف از نظر صدمه به محیط زیست هم بسیار بحث برانگیز هستند چونکه بیشتر اوقات بعد از مصرف در سطح های زباله معمولی انداخته می شوند. نمایندگان صنعت زباله اخطار داده اند که این امر می تواند سبب ایجاد آتشسوزی در کامیون های حمل زباله و تأسیسات دفع زباله شود. همینطور فعالان محیط زیست این محصولات یک بار مصرف را به علت هدر رفتن منابع طبیعی مورد انتقاد قرار داده اند.
با این حال، اتحادیه اروپا اعلام نموده که می خواهد از سال ۲۰۲۷ میلادی ممنوعیت هایی برای خرید و فروش سیگارهای الکترونیکی وضع و اجرایی کند.
زمانیکه سیگارهای الکترونیکی برای نخستین بار در اواخر سال ۲۰۰۰ وارد بازار شدند، اعتقاد بر این بود که آنها جایگزین ایمن تری برای سیگار معمولی هستند، اما مطالعات بارها ایمنی این محصولات را زیر سوال برده اند.
این نکته ثابت شده که سیگار الکترونیکی کُشنده و اعتیادآور است و می تواند به اندازه کشیدن یک پاکت سیگار در روز، خطرناک باشد.
نتایج یک تحقیق در مورد سیگارهای الکترونیکی که در ماه مارس ۲۰۱۹ انتشار یافت، نشان داد که خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی حدود ۱۰ درصد و بیماری های گردش خون حدود ۴۴ درصد برای مصرف کنندگان سیگارهای الکترونیکی بیشتر از غیرسیگاری هاست. افسردگی، اضطراب و اختلالات عصبی و عاطفی هم در مصرف کنندگان سیگار الکترونیکی دو برابر غیرسیگاری ها است.



منبع:

1403/06/27
10:49:24
5.0 / ۵
212
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد