ایرانیان مقیم خارج کشور چگونه می توانند متقاضی فرزندخواندگی فرزندان بهزیستی باشند؟
حقوق و قضا: بر طبق قانون پشتیبانی از خردسالان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست، ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز همچون متقاضیان فرزندپذیر ایرانی در داخل کشور می توانند با طی مراحل قانونی مبادرت به شروع پروسه فرزندخواندگی کنند. با عنایت به این که پروسه فرزندپذیری برای این افراد نسبت به سایر متقاضیان متفاوت می باشد، در همین جهت سازمان بهزیستی بوسیله سامانه ملی فرزندپذیری این پروسه را تشریح کرده است.
به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، مطابق ماده ۴ قانون پشتیبانی از خردسالان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست مصوب سال ۱۳۹۲، «ایرانیان مقیم خارج از کشور می توانند تقاضای سرپرستی خودرا بوسیله سفارتخانه یا دفاتر صیانت از منافع جمھوری اسلامی ایران به سازمان تقدیم کنند. سفارتخانه ھا و یا دفاتر یاد شده نیز وظیفه دارند در اجرای این قانون، با سازمان ھمکاری کنند و سازمان موظف است با حکم دادگاه صالح به درخواست متقاضی رسیدگی کند.»
باتوجه به این که متقاضیان مقیم خارج کشور برای فرزندپذیری فرزندان بهزیستی باید علاوه بر نکات ذکر شده که همه متقاضیان باید به آن توجه نمایند، نکات دیگری را نیز مدنظر قرار دهند، در این راستا سازمان بهزیستی بوسیله سامانه ملی فرزندپذیری به ذکر مواردی دراین خصوص پرداخته است:
شما باید در برگ مصاحبه اولیهاعلام کنید که قصد فرزندپذیری از کدام استان را دارید. درصورتی که استان مدنظر خودرا اعلام نکنید، بهزیستی بصورت پیش فرض بهزیستی استان تهران را انتخاب می کند.
بعد از بررسی سوالات مربوط به مشخصات فردی و مصاحبه اولیه و وجود کودک متناسب با شرایط شما، باید جهت دریافت مدارک بعدی به مراجع ذیصلاح فرزندپذیری محل اقامت خود مراجعه کنید البته شما توسط کنسولگری به مراجعه مذکور معرفی خواهید شد. شما باید تصویر مدارک و ترجمه آنرا در سامانه قرار دهید. مدارک باید توسط دارالترجمه رسمی، ترجمه شود. سپس اصل و ترجمه آن بوسیله کنسولگری به بهزیستی ایران ارائه شود.
مرجع فرزندپذیری کشور محل اقامت شما باید کتباً (مجزا یا به همراه گزارش مددکاری) صراحتاً متعهد شود که از زمان ورود کودک به آن کشور تا پایان ۱۸ سالگی بر وضعیت کودک تحت سرپرستی و خانواده نظارت کرده و گزارش های مربوطه را در دوره های زمانی مقرر مطابق ضوابط و مقررات سازمان بهزیستی ایران بوسیله سفارتخانه یا دفتر حافظ منافع و کنسول گری به بهزیستی ارسال می کند همین طور شما به مرجع متناظر با اداره سوءپشینه و سازمان پزشکی قانونی در ایران معرفی خواهید شد.
به سازمان پزشکی قانونی جهت ارزیابی بررسی وضعیت جسم و روان، عدم اعتیاد به مواد مخدر، مواد روانگردان و الکل، نازایی و ناباروری معرفی خواهید شد.
با توجه به لزوم بررسی پیشینه کیفری، شما علاوه بر دریافت گواهی عدم سوءپیشینه از مراجع خارج از کشور، به اداره تشخیص هویت در ایران نیز توسط بهزیستی معرفی خواهید شد.
شما جهت مشاوره فرزندپذیری در ایران نیز به مراجع ذیصلاح معرفی خواهید شد.
کلیه مدارک خارجی شما باید توسط مترجمان رسمی در ایران یا مترجمان رسمی در خارج از کشور به زبان فارسی ترجمه شود و به انضمام اصل گواهی ها به تأیید نمایندگی برسد و بوسیله وزارت امور خارجه به دفتر روابط عمومی و امور بین الملل بهزیستی کشور ایران ارسال شود.
بهزیستی پس از بررسی کلیه سوابق و مدارک شما، درصورتی که صلاحیت شما را تأیید کند، از شما برای شرکت در نشست کمیته فرزندپذیری در ایران دعوت می کند.
بعد از تأیید غائی شما توسط کمیته فرزندپذیری، مدارک به دادگاه جهت صدور حکم ارائه می شود.
کودک توسط بهزیستی استان به شما معرفی می شود. اگر شما کودک را قبول کنید، صورتجلسه تحویل توسط شما امضاء می شود و کودک بصورت آزمایشی و به مدت حداکثر شش ماه تحویل خواهد شد و می توانید به همراه کودک از کشور خارج شوید اما در خروج کودک یا نوجوان از کشور باید بدانید که الف) در دوره شش ماهه آزمایشی، امکان گرفتن یا اصلاح شناسنامه کودک با نام شما وجود ندارد بدین سبب به علت عدم امکان صدور گذرنامه برای کودک در این مرحله، به طور معمول کشورها اجازه ورود کودک به کشورشان را نمی دهند. به همین دلیل باید مدت شش ماه را در ایران زندگی کنید بدین سبب الزامی است که برای گذراندن این مدت در ایران آمادگی داشته باشید و محل سکونتی در ایران به بهزیستی معرفی کنید. ب) اما اگر امکان خروج کودک در دوره آزمایشی را داشته باشید، شما باید تضمین مناسب جهت بازگشت کودک یا نوجوان تا آخر دوره آزمایشی، به دادستان بسپارید.
در دوره آزمایشی، بر وضعیت کودک نظارت خواهد شد. اگر در طول این مدت مشکلی پیش نیاید و وضعیت شما توسط بهزیستی مورد تأیید باشد، موضوع به دادگاه اعلام تا حکم دائم سرپرستی صادر می شود.
بعد از آن شما جهت صدور شناسنامه به اداره ثبت احوال جهت صدور و اصلاح شناسنامه معرفی می شوید. پس از صدور شناسنامه یا اصلاح آن، شما الف) برای انجام تملیک یا تعهدات مالی به سود کودک به دفترخانه اسناد رسمی هدایت می شوید. تصویر مدرک فوق را شما مستقیماً یا بوسیله نمایندگی باید به بهزیستی ارائه دهید تا در پرونده بهزیستی ضبط شود. ب) به اداره بیمه معرفی می شود تا برای فرزندخوانده خود حساب بیمه عمر افتتاح کنید. تصویر مدرک فوق را شما مستقیماً یا بوسیله نمایندگی باید به بهزیستی ارائه دهید تا در پرونده بهزیستی ضبط شود. به جهت هماهنگی های بین بخشی، بهزیستی با دادگاه خانواده، سازمان پزشکی قانونی، اداره تشخیص هویت، و غیره و همین طور انجام مشاوره های فرزندپذیری در داخل کشور و برای متقاضیان خارج از کشور انجام اقدامات و تعامل بهزیستی با نمایندگی ها، وزارت امور خارجه، مراجع فرزندپذیری خارج از کشور و غیره پروسه سرپرستی طبیعتاً طولانی و زمان بر است بدین سبب لازم است در کلیه مراحل صبور باشید.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب