حقوق و قضا

تراژدی نگهداری از سالمندان و مشغله روزانه فرزندان

تراژدی نگهداری از سالمندان و مشغله روزانه فرزندان

حقوق و قضا: والدین همیشه از فرزندانشان با دقت و حوصله فراوان مراقبت می کنند، اما زمانی که والدین در سنین مسن سالی و نیازمندی قرار می گیرند، زمان جبران کردن فرا می رسد. تراژدی زمانی شروع می شود که فرزندانشان آنقدر درگیر کار و مشغله و زندگی روزانه خود می شوند که دیگر زمانی برای رسیدگی به والدین شان را ندارند.


به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، برخلاف تصور عموم، نگهداری از سالمند سخت نیست؛ بلکه برای نگهداری از سالمندان باید با نیازهای آنها آشنایی داشت. آنها یک سری کارهای روزانه و حیاتی دارند و علاوه بر کارهای روزانه، یک سری کارهای خاص باید برای هر کدام از سالمندان صورت گیرد.
غذا خوردن، حرکات عملیاتی (حرکاتی که حین انجام آن، یک سری عمل مانند بلند شدن و خوابیدن در تخت، نشستن و بلند شدن از صندلی و... انجام می شود)، لباس پوشیدن، استحمام، بهداشت شخصی (شامل شانه کردن مو، اصلاح و... )، رعایت بهداشت در استفاده از سرویس بهداشتی، مصرف دارو و درمان برمبنای نیاز سالمند، پختن و آماده کردن وعده های غذایی، تمیز کردن و نظافت منزل، خرید وسایل ضروری، مدیریت مباحث مالی، پول و پرداخت قبوض، برقراری ارتباط کلامی و ایجاد ارتباط بوسیله تلفن و دیگر وسایل ارتباطی، تهیه نسخه داروها و... از کارهای روزانه در نگهداری از سالمند است.
بر طبق مقاله موسسه خیریه کهریزک، بطور کلی برای نگهداری از سالمند باید آمادگی ذهنی داشت؛ برای اینکه این امر بیشتر یک تمایل است تا اجبار؛ فردی که برای نگهداری از سالمند داوطلب می شود، باید بداند که مسئولیت مهمی بر عهده دارد و رفتارش تاثیر مستقیم بر حالت روحی فرد سالمند خواهد داشت.
نگهداری از سالمند در حقیقت مسئولیتی بزرگ است؛ در ابتدا باید بدانید سالمند شما چه نیازهای ویژه ای دارد و روش نگهداری چیست؟.
شرایط جسمی و روحی سالمندان یکسان نیست و از همین رو بیماریها و مشکلات آنان هم یکسان نخواهد بود. شرایط نگهداری از یک سالمند معلول بسیار متفاوت از شرایطی است که یک سالمند سالم می تواند تمام کارهای روزانه خودرا در صحت و سلامت کامل انجام دهد و تنها مسئله ای که او را آزار می دهد، کم توان شدن عملکرد بدن در اثر کهولت سن است.
قبل از هرگونه تصمیم گیری مربوط به آنان، باید با خودشان مشورت کرده و آنها را در مورد هرگونه تصمیم گیری آگاه سازید. برای تغییر شرایط نگهداری یا محل سکونت و یا تغییر دکتر و بیمارستان، نحوه درمان بیماریها، تغییر دادن پرستار، تصمیم گیری درباب دارایی ها و...، باید با آنها مشورت کرده و آنان را در جریان امور مسائل قرار داد.
در امر نگهداری از سالمند همین طور لازم است محل سکونت آنان برمبنای نیاز به وسایل مختلف زندگی ایمن و پزشکی تجهیز شود.
به آنها تا حد امکان، اجازه مشارکت در کارهای منزل را بدهید. تمام فضای منزل را با ایمنی بالا، در اختیار آنها قرار دهید تا احساس ناتوان بودن به آنها دست ندهد. گاهی برخی فرزندان برای جلوگیری از ایجاد لطمه برای مادر مسن خود که گرفتار کمر درد و زانو درد هستند، از وارد شدن او به آشپزخانه جلوگیری می کنند و این حس را دارند که درحال کمک و نگهداری از او هستند. ولی حقیقت این است که این ممانعت فقط موجب ایجاد حس ناتوانی در او شده و علاوه بر بیماریهای جسمی، موجب تشدید بیماریهای روحی نظیر افسردگی در وی خواهد شد.
شماره های تماس مهم نظیر پلیس، آتش نشانی، اورژانس و حتی خودتان را در اختیار آنها قرار دهید تا در صورت لزوم بتوانند از آن بموقع استفاده نمایند. گاهی ممکنست شرایطی به وجود بیاید که افراد سالمند مجبور باشند به تنهایی برای ساعاتی در خانه به سر ببرند. لازم است راه های ارتباطی با شما یا پرستار یا حتی اورژانس و... را بدانند تا از خطری مانند حمله قلبی، سکته مغزی، آتش گرفتن خانه و غیره، در امان بمانند و بموقع اقدام نمایند.
حمایت عاطفی از مسائل بسیار مهم در حوزه نگهداری از سالمند به حساب می آید. سالمندان به لحاظ افزایش سن و قرار گرفتن در وضعیت ناتوانی، بسیار حساس و شکننده هستند. کسی که وظیفه مراقبت را بر عهده دارد، نیاز است تا با صبر و حوصله، فضا را به دور از هرگونه تنش و توهین نگاه دارد. باید افراد سالمند را دوست داشت و به آنها اجازه داد از حس دوست داشته شدن آگاه باشند و لذت ببرند. ایجاد محیط تنش زا نه فقط فرد مراقب را عصبی می کند، بلکه فرد سالمند را نیز افسرده و ناراحت می کند. افسردگی نیز می تواند فشار دیگر بیماریها را در سالمندان تشدید کند.
هیچ چیز مانند ذهن و خاطری آرام نمی تواند حال یک فرد سالمند را خوب کند. در آسایشگاه های مختلف نگهداری از سالمند بزرگترین عاملی که سبب بدتر شدن حال آنان می شود، غافل بودن از حال فرزندان و عزیزانشان است. دیدار فرزندان از نیازهای اساسی افراد سالمند به شمار می آید. هیچ گاه از دیدارهای مکرر آنان غافل نشوید.




منبع:

1403/04/14
19:57:15
5.0 / ۵
281
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد