حقوق و قضا
آشنایی با قوانین،

تجدیدنظر، اعاده دادرسی و اجرای احکام در دادگاه نظامی چگونه است؟

تجدیدنظر، اعاده دادرسی و اجرای احکام در دادگاه نظامی چگونه است؟

به گزارش حقوق و قضا، مواد ۶۳۴  تا ۶۴۱ قانون آیین دادرسی کیفری به موضوعات ˮتجدیدنظر و اعاده دادرسی ˮ و ˮاجرای احکامˮ در دادگاه نظامی پرداخته است.



به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، در ادامه ی گزارش های آشنایی با قوانین، فصول هفتم و هشتم بخش در ارتباط با آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح از قانون «آیین دادرسی کیفری» را مرور می نماییم.

فصل هفتم ـ تجدیدنظر و اعاده دادرسی

ماده ۶۳۴ ـ آراء دادگاههای نظامی جز در مواردی که قطعی به حساب می آید حسب مورد در دادگاه تجدیدنظر نظامی همان استان و یا دیوان عالی کشور قابل تجدیدنظر یا فرجام خواهی است.

ماده ۶۳۵ ـ آراء دادگاههای نظامی از حیث قطعیت یا قابلیت تجدیدنظر یا فرجام خواهی مانند آراء سایر دادگاههای کیفری است، مگر آنکه در این بخش ترتیب دیگری مقرر شده باشد.

ماده ۶۳۶ ـ آراء قابل تجدیدنظر یا فرجام خواهی دادگاههای نظامی زمان جنگ، ظرف هفتاد و دو ساعت از زمان ابلاغ، قابل تجدیدنظر یا فرجام خواهی است و دادگاه تجدیدنظر یا دیوان عالی کشور باید حداکثر ظرف هفت روز بعد از وصول پرونده، رسیدگی و رای مقتضی را صادر نماید، مگر آنکه صدور رای در مدت مزبور به علل قانونی از قبیل نقص تحقیقات مقدور نباشد که در این صورت باید علت تأخیر به صورت مستدل در پرونده قید شود.

ماده ۶۳۷ ـ علاوه بر اشخاص مندرج در ماده (۴۷۵) قانون آیین دادرسی کیفری رئیس سازمان قضایی هم نسبت به احکام قطعی دادگاههای نظامی حق درخواست اعاده دادرسی را دارد.

ماده ۶۳۸ ـ درصورتی که مجازات مندرج در حکم دادگاه به لحاظ وضعیت خاص خدمتی محکومٌ ضد مانند محرومیت از ترفیع کارکنان بازنشسته، قابل اجراء نباشد، دادستان نظامی مطابق ضوابط، حسب مورد حق درخواست تجدیدنظر یا فرجام را دارد. در این صورت مرجع تجدیدنظر یا فرجام جهت تعیین مجازات قانونی دیگر اقدام می کند.

فصل هشتم ـ اجرای احکام

ماده ۶۳۹ـ اجرای احکام دادگاههای نظامی مطابق مقررات قانون آیین دادرسی کیفری به عهده دادسرای نظامی صادرکننده کیفرخواست است. در موارد احاله و عدم صلاحیت، اجرای احکام دادگاهها، به ترتیب برعهده دادسرای مرجع محالٌ الیه و مرجع صالح به رسیدگی است.

ماده ۶۴۰ـ بعد از قطعیت آراء دادگاهها، قاضی اجرای احکام مکلف است خلاصه ای از رای را به یگان مربوط ابلاغ نماید.

تبصره ـ مفاد این ماده در مورد قرارهای نهائی دادسرا هم توسط بازجو لازم الاجراء است.

ماده ۶۴۱ـ علاوه بر موارد پیشبینی شده در قانون، در مورد محکومیت به مجازات های زیر، ایام بازداشت قبلی به شرح زیر محاسبه می شود:

الف ـ کسر سه روز از مدت اضافه خدمت به ازای هر روز بازداشت قبلی

ب ـ کسر چهار روز از مدت انفصال موقت از خدمت به ازای هر روز بازداشت قبلی

پ ـ کسر پنج روز از مدت محرومیت از ترفیع به ازای هر روز بازداشت قبلی

تبصره ـ در مورد محکومیت به کسر حقوق، احتساب ایام بازداشت قبلی، برابر مقررات در ارتباط با محکومیت به جزای نقدی است.

ماده ۶۴۲ـ اجرای دستورها و آراء لازم الاجرای دادگاههای نظامی در مورد دریافت وجه التزام، وجه الکفاله یا وثیقه و هم جزای نقدی، وصول دیه، رد مال و یا ضرر و زیان ناشی از جرم و سایر عملیات مربوط از قبیل توقیف یا فروش اموال، در سازمان قضایی برعهده قاضی اجرای احکام است.




1401/06/21
22:39:33
5.0 / ۵
482
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد