حقوق و قضا

چرا برخی کودکان برای رفتن به مهدکودک بی قراری می کنند؟

چرا برخی کودکان برای رفتن به مهدکودک بی قراری می کنند؟

به گزارش حقوق و قضا، یک متخصص روانشناسی حوزه کودک و نوجوان درمورد چالش های برخی والدین با کودکانشان در زمان رفتن کودک به مهدکودک، سفارش هایی عرضه داد.


گوهریسنا انزانی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به چالش های برخی والدین برای حضور کودکان در مهدکودک، اظهار نمود: با توجه به این که کودکان از ۶ ماهگی تا سه سالگی مراحل اضطراب را طی می کنند، حضور کودکان از قبل از سه سالگی برای چند ساعت در مهدکودک پیشنهاد نمی گردد، چونکه آنها معمولاً گرفتار اضطراب جدایی، بخصوص مادر هستند و در چنین مواقعی رفتارهایی مانند پرخاشگری و گریه را از خود بروز می دهند.
وی ادامه داد: اما با توجه به شرایط کنونی جامعه و شاغل بودن مادر در کنار پدر، والدین ناگزیرند کودکان را زودتر از موعد درنظر گرفته شده به مهدکودک بسپارند، اما در این حالت باید برای رفع چالش احتمالی با کودک، با آگاهی برخورد کنند.
این متخصص روانشناسی حوزه کودک و نوجوان با تکیه بر این که مهدکودک ها معمولاً مهم ترین بخش اثرگذار در اجتماعی شدن کودکان هستند، اظهار داشت: هرچند امکان دارد کودکان در شروع حضور در مهد، به علت ترس و اضطراب، بی قراری کنند، اما والدین توجه داشته باشند که مهدکودک ها دارای مزایای زیادی همچون اجتماعی شدن کودک، تنظیم شدن ساعت خواب کودک، ایجاد زمان مناسب برای صرف ناهار، نقاشی کردن و بازی با همسالان است که این فعالیتها به مرور برای کودکان جذاب خواهد شد. از همین رو والدین نباید حضور کودک در مهد را قطع و وصل کنند بلکه باید با کمک مربیان برای آرامش کودک تصمیم گیری کنند. در این خصوص پیشنهاد می شود که آنها عکسی از خودشان را در کیف کودک قرار دهند تا کودک در زمان دلتنگی به آرامش برسد. همینطور والدین در زمان بازگشت به خانه با کودک صحبت کنند و در خانه بازی های نمادینی که صحنه های مهدکودک را با کمک پازل و لگو و... بازآفرینی می کنند انجام دهند.
انزانی در این راستا درمورد نحوه سپردن کودکان به مهدکودک در ساعات کاری، خاطرنشان کرد: والدین برای آرامش کودک باید هر روز همراه با فرزندشان وارد فضای مهد شوند. به حسی که کودک به مربی و مهدکودک نشان می دهند توجه نمایند، چونکه کودکان توجه زیادی به رفتار و نوع نگاه بزرگسالان دارند و همین نوع نگاه می تواند در احساس امنیت و راحتی کودک در ساعات حضور در مهد اثرگذار باشد.
این متخصص حوزه روانشناسی کودک و نوجوان همینطور به والدین سفارش کرد که بر احساسات خود هم تمرکز کنند. به صورت مثال گاهی اوقات، والدین خودشان از حضور کودک گرفتار ترس هایی مانند این هستند که مبادا در مهد برای کودکم مشکلی پیش بیاید، نکند کودکم توجه لازم را دریافت نکند و... این تصورات منجر به افزایش ترس های کودکان هم خواهد شد.
وی تصریح کرد: گاهی هم والدین از این که مجبور به رفتن به سرکار هستند گرفتار ترس، خشم، غم یا دلتنگی و حتی احساس گناه می شوند؛ این درحالیست که تمامی این احساسات بر روحیه کودکان اثرگذاری شدیدی خواهد داشت. بنابراین والدین باید به احساسات خود آگاه باشند و در صورت نیاز احساسات و عواطف خویش را با مشاور درمیان بگذارند و برای آن راهکار بیابند.



1403/08/19
10:52:48
5.0 / ۵
40
تگها: متخصص , مشاور
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد