حقوق و قضا

داشتن اسباب بازی های زیاد می تواند برای کودکان مضر باشد

داشتن اسباب بازی های زیاد می تواند برای کودکان مضر باشد

حقوق و قضا: شاید فرزندتان اسباب بازی های زیادی بخواهد و شما هم به جهت اینکه دلش را به دست آورید، برایش انواع و اقسام وسایل بازی و سرگرمی را فراهم کنید، اما طبق نتایج یک پژوهش،  داشتن اسباب بازی های زیاد می تواند برای خردسالان مضر باشد.



به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، در مقابل محدودتر بودن تنوع اسباب بازی ها می تواند به بهبود کیفیت بازی و رشد شناختی کودک منجر شود.

بنابر مطالعه ای که در مجله «رفتار و رشد کودک» (Infant Behavior and Development) انتشار یافته است، داشتن اسباب بازی های کمتر خردسالان را تشویق می کند به بازی های تخیلی و خلاقانه تری بپردازند.

متخصصان دانشگاه تولدو در اوهایو دو گروه از ۳۶ کودک نوپا در رده سنی ۱۸ تا ۳۰ ماه را در جلسات بازی آزاد با چهار یا ۱۶ اسباب بازی تحلیل و بررسی کردند.

نتایج نشان داد کودکانی که فقط چهار اسباب بازی در اختیار داشتند، نسبت به آن هایی که با تعداد بیشتری اسباب بازی محاصره شده بودند، ۱.۵ برابر بیشتر بازی می کردند و خلاقیت بیشتری نشان می دادند.

این یافته ها حاکی از آنست که انتخاب محدودتر از میان اسباب بازی ها امکان بازی متمرکزتر و خلاقانه تر را فراهم می آورد. دلیلش هم فقط این نیست که کودک به سبب وجود تعداد زیادی اسباب بازی با خاصیت های متنوع (صداها، چراغ ها و زرق وبرق های دیگر) امکان تمرکز طولانی را از دست می دهد و حواس پرت می شود. تعداد بیش از اندازه اسباب بازی می تواند خلاقیت را هم سرکوب و رشد مهارت های ضروری زندگی را مختل کند و به مشکلاتی مانند کاهش تمرکز و افزایش رقابت و حسادت میان خواهربرادرها منجر شود.

به گزارش ایندیپندنت، از طرف دیگر، داشتن جعبه اسباب بازی پر از انواع وسایل می تواند کودک را بیش از اندازه در معرض محرک های حسی قرار دهد (به دلیل رنگ ها، صداها و خاصیت های مختلف هر اسباب بازی) و کودک بجای تمرکز روی یک فعالیت خلاقانه، به سرعت از یک اسباب بازی به سراغ دیگری برود.

کاهش احساس مسئولیت در قبال وسایل هم از تبعات دیگر این مسئله اعلام شده است. در صورتیکه داشتن تعداد محدودی اسباب بازی خردسالان را تشویق می کند قدر آن چه را دارند، بدانند و حس مسئولیت و مراقبت از آنها را در خود پرورش دهند.

بنابراین در این مورد واقعا «هرچه کمتر، بهتر» صدق می کند. بگفته متخصصان، داشتن اسباب بازی های کمتر نه فقط لذت بازی را برای خردسالان می افزاید که به بهبود کلی سلامت عاطفی و روانی آنها نیز کمک می نماید.





منبع:

1403/08/13
09:25:34
5.0 / ۵
151
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد