درخواست رئیس سازمان نظام روانشناسی از دولت برای سرمایه گذاری در حوزه سلامت روان
به گزارش حقوق و قضا، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با تکیه بر این که بی توجهی به سلامت روانی به صورت مستقیم بر اقتصاد جامعه و خانواده اثرگذار می باشد، از دولت چهاردهم خواست تا به شکل جدی در این عرصه سرمایه گذاری کند.
علی فتحی آشتیانی در گفتگو با ایسنا، با تاکید بر این که ضروری است دولت چهاردهم توجه بیشتری به حوزه سلامت روانی داشته باشد، اظهار نمود: از ۴۵ سال قبل تابحال علیرغم نیاز جامعه به خدمات روانشناسی و مشاوره، عمده توجه ادوار مختلف دولت ها بر سلامت جسمانی بوده و کمتر به سلامت روانی جامعه توجه شده است. دلیل این مورد وجود صدمه های اجتماعی مختلف مانند طلاق، اعتیاد و شیوع نسبتا بالای مشکلات روانشناختی در جامعه است. از همین رو نیاز است دولت چهاردهم در این عرصه به شکل جدی سرمایه گذاری کند.
وی برای حل مشکلات حوزه روانشناسی و مشاوره بر ضرورت اختصاص بودجه مناسب به این مورد تصریح کرد و اظهار داشت: طبیعتا با افزایش بودجه چالش های بیمه خدمات سلامت روانی برطرف می شود، چون که بیشتر از ۷۰ درصد افراد جامعه توان پرداخت تعرفه خدمات روانشناختی را ندارند و راهی جز این که سازمان های بیمه گر به کمک مردم بیایند وجود ندارد که بخشی از این موضوع، با تأمین بودجه رفع خواهد شد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به اینکه از ۱۶ گرایش علوم روانشناختی تنها روانشناسی بالینی و سلامت مشمول پوشش بیمه ای است، بر ضرورت پوشش بیمه سایر گرایش های روانشناسی تصریح کرد و اضافه کرد: خیلی از مردم به علت مسائل اقتصادی نمی توانند به روانشناس مراجعه نمایند و بنابراین مشکلات آنها تشدید خواهد شد. این درحالی است که بی توجهی به سلامت روانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر اقتصاد جامعه و خانواده اثرگذار می گذارد.
وی افزود: زمانیکه افراد با مشکل اضطراب و افسردگی روبرو می شوند این اضطراب و افسردگی روی عملکرد فرد تأثیر گذاشته و وضعیت معیشت خانواده را تحت تأثیر قرار می دهد. از طرفی ضروری است به این نکته هم توجه کرد که مسائل روانشناختی فقط مبتلا شدن به بیماری نیست. همه افراد جامعه در مراحل مختلف زندگی شان برای ایجاد حال خوب و زندگی پایدارتر و با ثبات تر، به شکلی به روانشناس نیازمندند.
فتحی آشتیانی ضمن اشاره به وجود بیشتر از ۳۰۰ نوع بیماری روانی، خاطرنشان کرد: به صورت کلی اشخاصی که به بیماری روانی مبتلا هستند نیازمند رفتن به روانشناس بالینی و روانپزشک اند. افزون بر آن اشخاصی که با بیماری های جسمانی با دلایل روانشناختی و تعارضات حل نشده مثل بیماری های قلبی عروقی، بیماری های گوارشی، بیماری های پوستی، بیماری های روان تنی روبرو هستند نیازمند رفتن به روانشناسان سلامت هستند. خوشبختانه این دو گرایش روانشناسی، زیر پوشش بیمه هستند ولی ۱۴ گرایش دیگر روانشناسی مانند بالینی کودک و نوجوان، آموزش کودکان استثنایی، روانشناسی تربیتی، علوم اعصاب شناختی و... که هر کدام به شکلی با سلامت سر و کار دارند و می توانند به آحاد جامعه کمک کنند، هنوز زیر پوشش بیمه نیستند.
وی خاطرنشان کرد: برپایه یافته های پژوهشی سازمان جهانی بهداشت، افراد دچار اضطراب و افسردگی، نصف زمان کاری خویش را بخاطر ترس، تشویش، نگرانی، بی انگیزگی، بی حوصلگی، بی علاقگی، اعتماد به نفس پایین، و... از دست می دهند. این مورد نشان داده است وقتی به این مسائل نمی پردازیم به شکل غیرمستقیم بر اقتصاد خانواده در وهله اول و به اقتصاد کشور در وهله دوم لطمه جدی وارد می شود.
منبع: حقوق و قضا
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب