حقوق و قضا

از چند سالگی پیر محسوب می شویم؟

از چند سالگی پیر محسوب می شویم؟

به گزارش حقوق و قضا، به نظر می آید پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می شویم؟»، درحال تغییر است چونکه عمر مردم طولانی تر شده است، دیرتر بازنشسته می شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامتی جسمی و روحی برخوردار می باشند.


به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا انتشار یافت، افراد در اواسط دهه ۶۰ سالگی معتقدند که پیری از ۷۵ سالگی آغاز می شود، در حالیکه افراد مسن تر فکر می کنند سن پیری دیرتر از این شروع می شوند.
به گزارش ان بی سی، این تحقیق که در مجله روانشناسی و سالمندی انجمن روانشناسی آمریکا انتشار یافت، داده های ۱۴ هزار شرکت کننده در یک نظرسنجی سالمندی در آلمان را بررسی کرد که در رابطه با پیری بعنوان مرحله ای از زندگی مطالعه می کرد. تاریخ تولد شرکت کنندگان بین سالهای ۱۹۱۱ و ۱۹۷۴ بود و از سن ۴۰ تا ۸۵ سالگی به این مطالعه وارد شده بودند.
شرکت کنندگان طی ۲۵ سال، هشت بار درک خویش را از سالمندی گزارش کردند. آنها هر چهار تا پنج سالی که می گذشت، آغاز سن پیری را یک سال دیرتر از بار قبل اعلام نمودند. شرکت کنندگانی هم که زودتر یعنی بین سالهای ۱۹۱۱ تا ۱۹۳۵ به دنیا آمده بودند، در مقایسه با افرادی که پس از ۱۹۳۵ متولد شده بودند، فکر می کردند که پیری زودتر شروع می شود.
«مارکوس وتشتاین»، نویسنده ارشد این مطالعه و روانشناس دانشگاه هومبولت برلین، اظهار داشت: درک و تصور ما از پیری در گذر زمان به وضوح تغییر می کند. افرادی که امروز در سنین میانسالی هستند یا افراد مسن تر باور دارند که سن پیری آنها دیرتر از همسالانشان در ۲۰ سال پیش است.
به قول وتشتاین، این تغییر تا حدودی به بالا رفتن سطح امید به زندگی در افراد برمی گردد. امید به زندگی در آلمان حدود ۸۱ سال است که از ۷۱ سال در ۱۹۷۴ بیشتر شده است. همینطور خیلی از مردم برای مدت طولانی تر یک زندگی همراه با سلامتی دارند.
وتشتاین می گوید: افرادی که احساس جوانی می کنند، معتقدند پیری دیرتر آغاز می شود.
شرکت کنندگانی که تنهاتر بودند، بیماری های مزمن داشتند یا از سلامتی کامل برخوردار نبودند، بیشتر بر این تصور بودند که پیری زودتر شروع می شود. زنان هم فکر می کردند که سن پیری در مردان حدود ۲.۴ سال دیرتر شروع می شود.
با این وجود برخی کارشناسان می گویند این نتایج امکان دارد قابل تعمیم به کشورهای دیگر نباشد چونکه دیدگاه های فرهنگی در رابطه با پیری و روند تحولات جوامع در طول زمان متفاوت می باشد. بعنوان مثال امید به زندگی در ایالات متحده در طول همه گیری کووید از ۷۹ سال در ۲۰۱۹ به ۷۶ سال در ۲۰۲۱ رسید در حالیکه امید به زندگی در آلمان از سال ۲۰۱۴ نسبتا پایدار بوده است.
به گزارش ایندیپندنت، تحقیقات قبلی هم نشان داده بود باورهای منفی در رابطه با افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط می باشد که به نوبه خود می تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احیانا کمتر در معرض مبتلا شدن به زوال عقل هستند و در مقایسه با افرادی که نگرش منفی در رابطه با افزایش سن دارند، طولانی تر عمر می کنند.
همینطور افرادی که خویش را جوان تر از سن شناسنامه ای شان می دانند، زوال حافظه آهسته تر، عملکرد شناختی بهتر و کاهش علایم افسردگی را گزارش کردند. در مقابل افرادی که خویش را مسن تر از سن حقیقی شان می بینند بیشتر در معرض خطر مرگ ومیر قرار دارند.



1403/02/06
10:19:01
5.0 / ۵
334
تگها: ثبت , دانش , شركت
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد