حقوق و قضا
سازمان جهانی بهداشت:

سیگار کشیدن در جهان رو به کاهش است

سیگار کشیدن در جهان رو به کاهش است

به گزارش حقوق و قضا، آژانس بهداشت سازمان ملل متحد اعلام نموده است تنها یک پنجم مردم در سراسر دنیا سیگار می کشند یا به اشکال دیگر، دخانیات مصرف می کنند هرچند در بعضی کشورها استعمال مواد دخانی هنوز هم در حال افزایش می باشد.


به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، گزارش تازه سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان میدهد کوشش های لابی گران صنعت دخانیات به هدف تداوم استفاده از سیگار رو به ناکامی است و شمار کسانی که در جهان تنباکو مصرف می کنند در یک نسل بصورت چشم گیر کم شده است.
در این گزارش آمده است در صورتیکه در سال ۲۰۰۰ میلادی یک سوم مردم مواد دخانی مصرف می کردند، حالا این میزان به یک پنجم کم شده است.
سازمان جهانی بهداشت در عین حال اخطار داده است کوشش های بیشتری باید صورت بگیرد تا از اعتیاد مردم به این ماده مضر برای سلامتی، کاسته شود.
یافته های سازمان جهانی بهداشت چیست؟
این سازمان در گزارش جهانی خود آورده است در سال ۲۰۲۲ حدود ۱.۲۵ میلیارد نفر بالای ۱۵ سال در جهان محصولات دخانی مصرف می کردند در صورتیکه این تعداد در سال ۲۰۰۰ میلادی ۱.۳۶ میلیارد نفر بوده است.
این گزارش در عین حال پیش بینی کرده است شمار مصرف کنندگان دخانیات تا سال ۲۰۳۰ میلادی با وجود افزایش جمعیت به حدود ۱.۲ میلیارد نفر کاهش خواهد یافت.
در گزارش فوق آمده است جنوب شرق آسیا و اروپا بیشترین میزان مصرف کنندگان سیگار را دارند و برآورد شده که یک چهارم جمعیت آنها به محصولات دخانی اعتیاد دارند.
این تحقیق سازمان ملل نشان میدهد استفاده از تنباکو در بعضی کشورها مانند مصر، اردن و اندونزی هنوز هم درحال افزایش است.
آمار نگران کننده دیگر این گزارش این است که بصورت متوسط حدود ۱۰ درصد افراد ۱۳ تا ۱۵ ساله به گونه ای از نوعی ماده دخانی استفاده می نمایند. این میزان به مفهوم مصرف تنباکو توسط ۳۷ میلیون نوجوان است که ۱۲ میلیون آنها از محصولات دخانی بدون دود استفاده می نمایند.
در این گزارش آمده است از آنجا که ۷۰ کشور دراین زمینه هیچ نوع آماری ندارند، شمار واقعی این افراد ممکنست بیش از این باشد.
قاتل بزرگ
به گزارش دویچه وله، دکتر «رودیگر کریش»، رئیس بخش تقویت سلامتی در سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت: در سالهای اخیر در قسمت کنترل دخانیات پیشرفت های خوبی به دست آمده است اما هم اکنون زمان آن نیست که راضی و بی خیال باشیم.
این مقام سازمان جهانی بهداشت اضافه کرد: من متعجبم که صنعت دخانیات با چه شدتی تلاش می کند به بهای جان های بی شماری از این عرصه منفعت ببرد.
کریش اظهار داشت: ما می بینیم در لحظه ای که یک حکومت فکر می کند در مبارزه با تنباکو پیروز شده است، صنعت دخانیات از فرصت استفاده می نماید تا سیاست های سلامتی را دستکاری کرده و تولیدات مرگبار خویش را بازهم به فروش برساند.
سازمان جهانی بهداشت اخطار داده است با وجود کاهش در مصرف تنباکو، میزان مرگ های در رابطه با آن در سالهای پیش رو بالا خواهد بود. بگفته این سازمان، حتی با کاهش تعداد مصرف کنندگان، برای کاهش تعداد مرگ های در رابطه با تنباکو باید سه دهه منتظر ماند.
برمبنای آمار سازمان جهانی بهداشت، تخمین زده می شود که دخانیات سالانه جان هشت میلیون تن همچون حدود ۱.۳ میلیون غیرسیگاری که در معرض دود سیگار قرار دارند را می گیرد.
همین طور برمبنای داده های مرکز کنترل بیماریها در ایالات متحده آمریکا، سیگار کشیدن در کنار سایر مشکلات سبب سرطان، بیماریهای قلبی، سکته، بیماریهای ریوی، دیابت ها و بیماری مزمن انسدادی ریه می شود.



1402/10/27
15:41:10
5.0 / ۵
404
تگها: محصول
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد