حقوق و قضا
معاون سازمان پزشكی قانونی كشور:

۳۷ هزار گواهی فوت توسط دادپزشکان پارسال صادر گردیده است

۳۷ هزار گواهی فوت توسط دادپزشکان پارسال صادر گردیده است

آذربایجان شرقی معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پزشکی قانونی کشور با تکیه بر ضرورت تسهیل دسترسی به خدمات پزشکی قانونی، اظهار داشت: پارسال 37 هزار گواهی فوت توسط دادپزشکان در سرتاسر کشور صادر و ضمن تسریع در خدمت رسانی به مردم، از ارجاع غیرضروری اجساد به سالن های تشریح جلوگیری شد.



امیرحسین مهدوی در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی اظهار داشت: زمانی که خانواده ای عزیزی را از دست می دهد نباید علاوه بر ناراحتی از دست دادن آن عزیز، گرفتار تشریفات اداری و طولانی شدن روند صدور جواز دفن شود و دادپزشکی نیز با همین هدف و جهت جلوگیری از ارجاع غیرضروری اجساد به سالن های تشریح به وجود آمده است.

وی با اشاره به سابقه ارائه خدمات پزشکی قانونی از یک قرن گذشته در کشور، اشاره کرد: در سال ۱۳۷۲ با تصویب مجلس شورای اسلامی، سازمان پزشکی قانونی در کشور افتتاح شد و شاید این نخستین گام تحولی در ارائه خدمات پزشکی قانونی در کشور بود.

وی بیان کرد: بعد از تشکیل سازمان با یک شروع تدریجی و زحمات همه روسای سازمان، شاهد توسعه خدمات پزشکی قانونی در کشور بودیم به نحوی که امروز ۳۱ اداره کل پزشکی قانونی در مراکز استانها دایر و به بخش های مختلف همچون لابراتوار های پیشرفته مجهز هستند.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پزشکی قانونی کشور اظهار نمود: خوشبختانه امروز همان خدمات آزمایشگاهی که در آذربایجان شرقی ارائه می شود در استانهای کوچک تر کشور نیز دردسترس است و این به مفهوم آنست که مردم در هر استان می توانند به خدمات پزشکی قانونی دسترسی داشته باشند.

مهدوی اضافه کرد: حالا ۱۰ لابراتوار ژنتیک نیز در کشور وجود دارد و به مردم در این بخش ارائه خدمت می کند که یکی از این لابراتوار ها در آذربایجان شرقی قرار دارد.

وی درباب نیازها و کمبودهای پزشکی قانونی آذربایجان شرقی نیز اظهار داشت: آذربایجان شرقی از بهترین نیروهای تخصصی و تجهیزات بهره مند است اما نگهداشت این نیرو و تجهیزات و تامین مواد مصرفی مورد نیاز آن، هزینه های هنگفتی به همراه دارد و باتوجه به شرایط فعلی، تامین اعتبارات نیازمند حمایت های بیش از سوی دستگاه های استانی است.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان با اشاره به این که آذربایجان شرقی یکی از استانهای قطب پزشکی قانونی در کشور شمرده می شود، افزود: در کشور هشت استان قطب پزشکی قانونی داریم که آذربایجان شرقی هم یکی از آن هاست و این نشان دهنده جایگاه ویژه و توسعه و پیشرفت پزشکی قانونی استان است.

به گفته وی، مدیریت در این اداره کل برای تامین و نگهداشت نیروی انسانی و تجهیزات کار دشواری است و بنا بر این شایسته است که علاوه بر ستاد سازمان دستگاه های استانی همچون استانداری و دادگستری حمایت های بیشتری از آن به عمل آورند.

وی اشاره کرد: مواد مصرفی و تجهیزات مورد استفاده پزشکی قانونی بسیار هزینه بر است و هر چند با وجود تحریم ها قسمتی از این مواد در داخل تولید و ارائه می شود، اما همین تولیدات داخلی نیز هزینه های بالایی به همراه دارد و بنا بر این نیازمند حمایت های بیشتر در تامین این مواد مصرفی هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که پزشکی قانونی همیشه در استانها از حمایت همه جانبه روسای دادگستری ها و استانداری ها برخوردار بوده اند، اظهار نمود: از دستگاه های استانی می خواهیم این حمایت ها را همچنان ادامه دهند و برای تسهیل ارائه خدمت در پزشکی قانونی با این نهاد همکاری لازم را به عمل آورند.

مهدوی در آخر با قدردانی از خدمات مدیران کل پیشین پزشکی قانونی استان همچون دکتر صفایی فرد مدیر سابق پزشکی قانونی این استان برای دکتر مهرداد ستاره مدیرکل جدید پزشکی قانونی این استان آرزوی موفقیت کرد.

پزشکی قانونی با کمبود ابنیه و نیروی انسانی مواجه است

در ادامه این مراسم موسی خلیل اللهی، رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی در سخنانی ضمن تقدیر از مدیرکل سابق پزشکی قانونی استان اظهار داشت: فلسفه وجودی همه ما به عنوان خادمان مردم و کارگزاران نظام، ارائه خدمت بی منت به مراجعین است، خدمتی که توأم با حفظ کرامت انسان ها باشد.

وی افزود: هر فردی که به دستگاه قضایی مراجعه می کند باید عزت و کرامتش حفظ شود چونکه حفظ کرامت انسان ها از برنامه های راهبردی قوه قضاییه و تاکیدات قابل توجه رئیس قوه است.

خلیل اللهی با تاکید بر لزوم تسهیل دسترسی به خدمات قضایی اظهار داشت: دسترسی راحت مردم به خدمات قضایی نیز جزئی از همین حفظ کرامت شمرده می شود.

وی با اشاره به فعالیت ها و نقش پزشکی قانونی در تامین عدالت و تعیین تکلیف پرونده های قضایی، گفت: یکی از طرح های خوب اجرا شده توسط پزشکی قانونی طرح دادپزشک است که از ارجاع غیرضروری اجساد به پزشکی قانونی جلوگیری می کند چونکه در بسیاری موارد ارجاع غیرضروری اجساد از بیمارستان به پزشکی قانونی علاوه بر داشتن هزینه های بالا وقت زیادی نیز از مردم می گیرد.

وی اشاره کرد: فعالیت دادپزشک به نفع مردم است و تقویت هرچه بیشتر و احیای جدی آن می تواند از اطاله صدور جواز دفن و ارسال غیر ضروری اجساد به پزشکی قانونی پیشگیری کند.

رئیس کل دادگستری استان در ادامه با اشاره به این که بر خلاف تصور، آذربایجان شرقی استانی برخوردار نیست و با کمبود های قابل توجهی در بخش های مختلف مواجه می باشد، بیان کرد: اداره کل پزشکی قانونی استان کمبودهای قابل توجهی دارد که فقط با اتکا به بودجه های استانی نمی توان آنها را برطرف کرد و این مساله توجه بیشتر دستگاه های استانی و ستاد سازمان را می طلبد.

وی افزود: هم اکنون اداره کل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی در ساختمانی استیجاری با شرایط نامناسب به مردم ارائه خدمت می کند در حالی که شرایط این ساختمان به هیچ وجه در شأن همکاران پزشکی قانونی که باید از حداقل ها برخوردار باشند، نیست.

وی با تاکید بر این که پزشکی قانونی به شدت با کمبود نیرو و فضای فیزیکی مواجه می باشد، اضافه کرد: شهر تبریز شهری گسترده با جمعیت بالا است و بنا بر این در این شهرستان به چندین مرکز معاینات پزشکی قانونی نیاز داریم که امیدواریم با حمایت های هرچه بیشتر سازمان پزشکی قانونی و دستگاه های مسئول در استان این مشکل را برطرف نماییم.

وی افزود: پزشکی قانونی با مشکل کمبود تالار تشریح نیز مواجه می باشد و مردم ناچار هستند اجساد را برای صدور جواز دفن به تبریز منتقل کنند در حالی که باید در شهرستان های بزرگ استان تالار های تشریح ایجاد شود.

خلیل اللهی با اعلان اینکه آذربایجان شرقی تنها استانی است که تمام مصوبات سفر استانی رئیس قوه را محقق کرده است، اشاره کرد: امید است با پیگیری های جدی تر و حمایت های هرچه بیشتر، مشکلات پزشکی قانونی نیز که نهادی خدمت رسان است برطرف شود، دادگستری استان نیز دراین زمینه با پزشکی قانونی نهایت همکاری و مساعدت را خواهد داشت.




1401/04/17
15:05:20
5.0 / ۵
576
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد