حقوق و قضا
سازمان تأمین اجتماعی اعلام كرد

نام نویسی افراد تحت تکفل بیمه شدگان غیرحضوری شد

نام نویسی افراد تحت تکفل بیمه شدگان غیرحضوری شد

به گزارش حقوق و قضا، سازمان تأمین اجتماعی اعلام نمود که بیمه شدگان و مستمری بگیران این سازمان برای افزودن والدین، همسر و فرزندان حائز شرایط خود به لیست افراد تحت تکفل، نیازی به رجوع حضوری به شعب این سازمان ندارند و افزودن افراد حائز شرایط به افراد تحت تکفل بیمه شدگان و بازنشستگان، به شکل غیرحضوری در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان امکانپذیر است.


به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، درحالی که تا چندی قبل، افراد بیمه شده و مستمری بگیر تأمین اجتماعی، برای هرگونه تغییر در افراد تحت تکفل خود، نیازمند رجوع حضوری به شعب و کارگزاری های این سازمان و عرضه حضوری مدارک و اسناد موردنیاز بودند، با توسعه خدمات غیرحضوری این سازمان، حالا این امکان فراهم گشته است تا از راه استعلام برخط از ثبت احوال یا بارگزاری مدارک مورد نیاز در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir، افراد تحت تکفل حائز شرایط خویش را بعنوان افراد «بیمه شده تبعی» تحت پوشش بیمه ای خود قرار دهند.
برپایه این گزارش، درخواست نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی، یکی از امکانات سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی است که بیمه شدگان، مستمری بگیران بازنشسته و ازکارافتاده کلی زیر پوشش خدمات این سازمان می توانند با استفاده از آن، بدون رفتن به شعب یا کارگزاری های رسمی سازمان، نسبت به عرضه درخواست به منظور نامنویسی افراد تحت تکفل خود اقدام نمایند.
بر طبق این گزارش، بیمه شده یا مستمری بگیر تأمین اجتماعی، می تواند اعضای درجه یک خانواده تحت تکفل خویش را در صورت دارا بودن شرایط قانونی، بعنوان بیمه شده تبعی ثبت کند تا این افراد هم به تبع فرد بیمه شده اصلی، از خدمات درمانی و برخی خدمات بیمه ای سازمان تأمین اجتماعی استفاده نمایند.
سازمان تأمین اجتماعی اعلام نموده است در زمان بررسی درخواست نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان، نسبت افراد تبعی مورد نظر، به صورت برخط از پایگاه ثبت احوال استعلام می شود و اگر این نسبت تائید نشود، اجازه ثبت درخواست داده نخواهد شد. مثلا در حین ثبت درخواست در مورد افزودن همسر، وقوع عقد از پایگاه ثبت احوال استعلام می شود و همینطور امکان ثبت درخواست در مورد فرزندان دختر بالای ۱۸ سال سن که مطابق استعلام برخط از پایگاه ثبت احوال، ازدواج کرده اند، مقدور نیست. علاوه بر این برای تکمیل مراحل نامنویسی غیرحضوری در مورد فرزندان پسر بالای ۱۹ سال سن، به ثبت گواهی اشتغال به تحصیل معتبر از مراکز دانشگاهی نیاز است.
برپایه این گزارش، به منظور تحت کفالت قرار دادن پدر، مادر و شوهر، متقاضی باید ابتدا نسبت به عرضه درخواست بررسی کفالت اقدام نماید که در صورت تأیید کفالت، نامنویسی فرد تبعی به صورت خودکار صورت می پذیرد. البته باید سن پدر و شوهر بالای ۶۰ و سن مادر بالای ۵۵ سال باشد، در صورت نداشتن شرایط سنی، وجود گواهی ازکارافتادگی از کمیسیون های پزشکی سازمان در مورد آنها الزامی است و در هر صورت، وجود گزارش و تأیید بازرس تأمین اجتماعی در خصوص کفالت آنان توسط بیمه شده یا مستمری بگیر، ضروریست.
بیمه شده یا مستمری بگیر تأمین اجتماعی که می خواهد همسر یا فرزندان خویش را به شکل غیرحضوری، زیر پوشش بیمه ای خود درآورد، باید این ۶ مرحله را به ترتیب انجام دهد: در گام نخست، متقاضی (بیمه شده اصلی یا مستمری بگیر)، باید وارد سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به نشانی اینترنتی es.tamin.ir شود و در صورتیکه فاقد حساب کاربری دراین سامانه باشد، با استفاده از گزینه «ثبت نام» می تواند نسبت به ایجاد حساب کاربری اقدام نماید.
متقاضی بعد از ورود به این سامانه، از منوی بیمه شدگان، خدمات نامنویسی، مشاهده و ثبت افراد تبعی توسط بیمه شده اصلی، وارد محیط درخواست غیرحضوری نامنویسی افراد تبعی می شود. سپس با انتخاب گزینه «اضافه کردن فرد زیر پوشش جدید» و وارد کردن کد ملی، تاریخ تولد و نسبت فرد تبعی و فشردن کلید «دریافت اطلاعات از ثبت احوال» اطلاعات فرد تبعی نمایش داده می شود. در صورت صحت اطلاعات دریافت شده از ثبت احوال، متقاضی باید نسبت به وارد کردن اطلاعات شهر محل تولد، شهر محل صدور و شعبه بیمه پردازی بیمه شده اصلی و بارگذاری مستندات مورد نیاز و فشردن کلید «تأیید و ادامه» اقدام نماید. درصورتی که افراد تبعی قبلاً تحت کفالت بیمه شده اصلی نامنویسی شده باشند، صرفا با فشردن کلید «به روزرسانی»، اطلاعات افراد تبعی در شعبه جدید بروزرسانی می شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، قابل ذکر است به منظور نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی با درخواست بیمه شده یا مستمری بگیر، در بعضی موارد ضروری است تا تصویر برخی اسناد مورد نیاز مانند تصویر صفحات اول و دوم شناسنامه در مورد پدر، مادر، همسر یا شوهر و فرزندان دختر بالای ۱۸ سال سن؛ تصویر صفحه در ارتباط با ثبت مراتب وقوع عقد در سند ازدواج زوجین در مورد همسر یا شوهر؛ تصویر گواهی اشتغال به تحصیل در مورد فرزندان پسر بالای ۱۹ سال سن در سامانه بارگزاری شود.




منبع:

1403/02/13
13:26:36
5.0 / ۵
364
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد